PESTI TANGÓ KLUB ALAPÍTVÁNY

A Pesti Tangó Klub Alapítvány munkatársai 2002 tavasza óta tevékenykednek az argentin tangó magyarországi népszerűsítésének érdekében. Bár alapítványunkat 2003. januárjában jegyezték be, 2002 óta minden nyáron csütörtökönként szabadtéri milongát szervezünk a Budai Várban a Savoyai teraszon. 2002 szeptemberében megnyitottuk a Milonga Urániát az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A Pesti Tangó Klub Alapítvány célja, hogy Magyarországon minél többen ismerjék meg és táncolják egyre jobban az argentin tangót. Ennek érdekében a heti rendszerességgel megrendezett táncalkalmak mellett tangótanulási lehetőségeket is szervezünk. Alapítványunk munkatársai rendszeres tangóórákat valamint egész hétvégés workshopokat tartanak. Emellett 2002 óta számos argentin és külföldi mestert hívtunk meg (Ernesto Carmona, Diego Alvaro, Veronique Bouscasse, Thierry LeCocq, Paul Vossen, Paras Saghy), miközben intézményközi együttműködések sorát alakítottuk ki a Trafó Kortárs Művészetek Házával, a Műemlékek Állami Gondnokságával, valamint a Millenáris Parkkal.

Alapítványunk eddigi legnagyobb rendezvénye az NKA támogatásával a Millenárison létrejött Első Budapesti Tangófesztivál volt, amely nemcsak a tangós világot, hanem az egész várost megmozgatta.

Képviselő: Kovács Krisztina
E-mail: kokri @ freemail.hu
Tel. (mobil): +36 (20) 4856646

Képviselő: Kovács Nóra
E-mail: nora.kovacs @ gmail.com
Tel. (mobil): +36 (20) 3488106

Link:

 
vissza a főoldalra